Guardian Angels - Special forces in Christ!

G.A. in de pers

woensdag, 8 mei 2013

APELDOORN - De christelijke Stichting Guardian Angels Nederland houdt zaterdag 10 oktober een fietstocht voor een goed doel: Ride for Life.

De opbrengsten van de tocht gaan naar het west-Afrikaanse land Burkina Faso, dat gebukt ging onder hevige overstromingen.

De eerste beelden van de overstromingen druppelen de mailbox binnen van voorzitter Frans Riphagen van Guardian Angels in Apeldoorn, maar hij vindt het het erg moeilijk om nieuws te vinden over de ontwikkelingen. ,,Waarom hoor je wel alles over een aardbeving in Indonesië, maar wordt donker Afrika vergeten?'' vraagt hij zich verontwaardigd af.

Riphagen heeft een bijzondere band met het land. Een sponsorkind van de stichting, Desire, woont er en hij heeft een goede band met een plaatselijke arts, dokter Boureima Tapsoba. ,,We zijn al tijden bezig om voor hem een ambulance te regelen'', vertelt Riphagen. Dat was het oorspronkelijke doel van de opbrengsten van de tocht. ,,De overstromingen hebben alles een extra dimensie gegeven.''

Dokter Tapsoba heeft in korte tijd veel verloren: ,,Ik ben drie huizen kwijt en mijn auto is verwoest.'' Die auto doet tevens dienst als ambulance van de hoofdstad.

Het ziekenhuis heeft ook veel schade opgelopen. ,,We zijn bezig met het schoonmaken en kijken wat er nog bruikbaar is'', zegt Tapsoba. De dokter is door de regering gevraagd om deel te nemen aan een gezondheidsteam. Hij draagt zorg over 1356 mensen die geen huis, eten en kleding meer hebben.

Langzaam komen de donaties voor het land binnen. Toch blijft Riphagen positief. ,,Na de fietstocht ga ik naar het land om te kijken wat ik ter plaatse kan doen, al is het maar een arm om iemands schouders slaan en luisteren.''

De stichting heeft een zware tijd achter de rug. ,,We zijn volledig afhankelijk van giften. Bedrijven hebben het zwaar, dus is er minder geld over om aan onze stichting te geven.''

Stichting Guardian Angels is ontstaan als beveiliging bij een christelijk concert. De mannen zijn uiteindelijk bij elkaar gebleven.

Ride for Life (fiets- en puzzeltocht van 30 km) start 10 oktober tussen 11 en 12.30 uur vanaf Kapel Ceasarea, Hoenderloseweg 110, Ugchelen. Meedoen kost voor volwassenen vijf euro en voor kinderen 2,50 euro. Meer info: www.guardian-angels.nl

Bron: De Stentor, 29 september 2009

Terug naar vorige pagina