Guardian Angels - Special forces in Christ!

G.A. in de pers

woensdag, 8 mei 2013

06 okt 2009

Door: Ronald Diets

APELDOORN - Hevige overstromingen hebben recentelijk in het Afrikaanse Burkina Faso voor een ramp gezorgd. Zeker vijf doden vielen er en meer dan honderdduizend inwoners zijn op de vlucht geslagen.
Overstromingen deden honderdduizenden mensen op de vlucht slaan in Burkina Faso.
Overstromingen deden honderdduizenden
mensen op de vlucht slaan in Burkina
Faso.

Ook het ziekenhuis in de hoofdstad Ouagadougou is zwaar getroffen. Dit wordt gemeld door Frans Riphagen van The Guardian Angels die zich al jaren inzet met een heel team voor betere omstandigheden. ,,In dat kader hadden we al een toertocht georganiseerd om geld te genereren, maar het belang op een goede opbrengst is door deze natuurramp veel groter geworden."
Riphagen is recentelijk nog in het nu getroffen gebied geweest. Hij heeft daar intensief contact met Doctor Tabsoba onder meer over het ambulanceproject waar hij mee bezig is. We maakten in deze krant al eerder melding van dit project. De aanschaf en het transport van een ambulance naar Burkina Faso komen steeds dichter bij. ,,De regenval was sinds tijden niet zo groot geweest als nu”, aldus Riphagen. ,,Het ziekenhuis van Doctor Tabsoba was helemaal ondergelopen maar ook zijn eigen woning en dat van zijn moeder, ik heb daar recentelijk nog geslapen. Hoe het met ons sponsorkind Desire Komboigo is, weet ik op dit moment nog niet. Ze zijn het voor mij aan het uitzoeken. Wat zou het mooi zijn wanneer we een hoge opbrengst hebben dan zouden we het huis van Doctor Tabsoba of een sponsorkind weer kunnen opbouwen. Ik ga zelf op 14 oktober naar Afrika."
Op zaterdag 10 oktober wordt er een fietstoertocht met een puzzelelement voor het hele gezin op poten gezet. ,,Dit stond al gepland maar het belang van slagen is nu erg groot", vervolgt Riphagen. ,,Het maakt niet uit met welke tweewieler men deelneemt wielrenners, mountainbikers, gewone fietsen, als men maar komt. De opbrengst is voor ons ambulanceproject."
De inschrijving en start zijn vanaf 11 uur bij Kapel Ceasarea aan de Hoenderloseweg in Ugchelen. Vertrokken kan worden tot uiterlijk 13 uur en de verwachte aankomsttijd van de laatste deelnemers is 17 uur.
De kosten bedragen voor volwassenen 5 euro en voor kinderen 2,50 euro. ,,De prijsuitreiking is om 18 uur en de hoofdprijs is een Merida mountainbike. Aansluitend hebben we een soort after party met Afrikaans eten, muziek en nog veel meer", aldus Riphagen.
Meer info is te vinden op guardian-angels.nl of kapel-caesarea.nl.

 

Bron: Apeldoorns Stadsblad, 06-10-2009

Terug naar vorige pagina